Újra hordhatja egyenruháját az ittas vezetésért elítélt volt főrendőr

Vágólapra másolva!
Semmisnek nyilvánította a Fővárosi Törvényszék azt a korábbi miniszteri rendeletet, amely eltiltotta az egyenruha viselésétől Kiss Ernő volt dandártábornokot. A korábbi főrendőrt ittas vezetésért ítélték el, 1998-ban a rendőrség Teve utcai székházát is levizelte.
Vágólapra másolva!

Jogerős ítéletében semmisnek nyilvánította a Fővárosi Törvényszék pénteken azt a - még Forgács Imre által hozott - miniszteri határozatot, amelyben eltiltották Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornokot az egyenruha és a rendfokozat viselésétől. A törvényszék megállapította: a miniszter nem volt jogosult ennek a döntésnek a meghozatalára, ezt előterjesztésre a köztársasági elnök tehette volna meg.

Kiss 1996. szeptember 1-jétől a Központi Bűnüldözési Igazgatóságot vezette főigazgatóként, és ő volt az országos rendőrfőkapitány helyettese is. Az Orbán-kormány hivatalba lépésekor az ORFK bűnügyi főigazgatója lett. E posztjáról hivatalosan egészségügyi okokból váltották le. A leváltásának előzménye az volt, hogy 1998 novemberében levizelte a Teve utcai rendőrszékházat. Akkor azzal védekezett, hogy túlhajszolt életvitele miatt feszültségoldó gyógyszert szed, és ez válthatta ki azt a rosszullétet, amely miatt könnyített magán.

XIII. kerületi rendőrkapitányként 2007. november 23-án hajnalban a járművével ittasan parkoló autókba rohant bele a Petneházy utcában, majd távozott a helyszínről, és felettesét úgy tájékoztatta, hogy az autója eltűnt, ellopták. Szintén 2010-ben alig egy óra elteltével kétszer is ittas vezetésen kapták a rendőrök a III. kerületben. A dandártábornokot vérvételre előállították, majd elvették a jogosítványát. A volt főrendőr ekkor ismét autóba ült, de nem sokkal később ismét elkapták, akkor már a slusszkulcsot is elvették tőle.