Rendőrrel futott össze a patikarabló Székesfehérváron

Vágólapra másolva!
A körzeti megbízott is épp abban a patikában volt, amelyet egy fegyveres próbált kirabolni Székesfehérváron. A rendőr és a rabló dulakodott, utóbbi többször is lőtt egy riasztófegyverrel, de végül lefegyverezték és elfogták.
Vágólapra másolva!

Fegyverrel akart kirabolni egy férfi egy gyógyszertárat Székesfehérváron szombaton dél körül - tájékoztatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t. A rabló pechjére épp a patikában tartózkodott a körzeti megbízott, akire a rabló egy gázriasztófegyverrel többször is rálőtt.

A rendőr dulakodni kezdett a rablóval, majd a segítségére siető járőrök segítségével ártalmatlanná tette. Mindketten megsérültek, a mentők kórházba szállították őket. Az elkövető egy 44 éves balatonfüredi férfi. Amint olyan állapotban lesz, kihallgatják, és kezdeményezik előzetes letartóztatását. A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak miatt is feljelentést tesz a nyomozó ügyészségnél.

Ezen héten már történt egy fegyverrel elkövetett gyógyszertárrablás Székesfehérváron, illetve néhány héttel ezelőtt ugyanezt a patikát is kirabolták, ezért a járőrök rendszeresen ellenőrzik a helyszíneket. A rendőrség vizsgálja, hogy a most elfogott férfinak köze lehetett-e a korábbi patikarablásokhoz.