Holttestet találtak az eltűnt pszichológus után kutató rendőrök

pécs, Rengeteg rendőr kutatja az eltűnt pszichológusnőt, A 25 éves Bándy Kata szombatról vasárnapra virradó éjjel, a hazafelé vezető úton tűnt el
Vágólapra másolva!
Egy holttestet találtak a rendőrök Pécsnek azon a környékén, ahol a hétvégén eltűnt pszichológusnő lakott. A rendőrség lezárta a környéket és a holttest azonosítását végzi. A nő lakása körül nagy a rendőri jelenlét, a rendőrök egy férfi képét mutogatják az ott élőknek.  A 25 éves Bándy Kata szombatról vasárnapra virradó éjjel, a hazafelé vezető úton tűnt el.
Vágólapra másolva!

A rendőrség szerdán délután azt írta, hogy egy holttestet találtak a pécsi Délibáb utcában, azon a környéken a hétvégén eltűnt 25 éves rendőrségi pszichológus, Bándy Kata lakott. A közlemény szerint egy férfi találta meg a holttestet egy bokor tövében. Az MTI névtelen bűnügyi forrásra hivatkozva azt írja, hogy feltehetően a vasárnap óta eltűntként keresett pszichológusnő holttestét találták meg.

A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott arról, kinek a holttestét találták meg. A Dunántúli Napló nevű helyi lap azt írja, hogy helyszínen tartózkodó kollégájuk szerint megtalálták az eltűnt lány holttestét, ezt azonban hivatalos forrásból nem erősítették meg. A Dunántúli Napló azt írja, hogy információik szerint a bűncselekménnyel összefüggésben a környéken jelenleg is keresnek valakit. A rendőrség azt feltételezi, hogy az elkövető a környéken bujkálhat. A helyszínen tartózkodik Dakos József megyei főkapitány is.

A rendőrség egyelőre nem kommentálta ezeket az információkat. Érkeztek és érkeznek lakossági bejelentések elektronikus levélben és telefonon a vasárnap hajnalban eltűnt rendőrségi pszichológus, Bándy Kata keresésének ügyében - mondta korábban Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, aki a bejelentések tartalmáról nem árult el részleteket.

Az [origo] tudósítója szerint a környéket az elkerítő kordon az utca mellett is vezet, a szomszédos játszótér és a fás rész is le van kerítve. Az utca elején legalább nyolc rendőrautó áll. Az ott posztoló rendőr nem válaszolt a kérdésekre, azt mondta, nem nyilatkozhatnak arról, hogy mi történik.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott arról, kinek a holttestét találták meg a Délibáb utcában

Nagyon sok rendőr van abban az utcában, ahol a lány lakott. A rendőrök minden házat végigjárnak, és kikérdezik az ott élőket. A lány fotóján kívül egy férfi képét mutatják az embereknek - mondta tudósítónk, aki egy másik utcában is rendőrökkel találkozott. Amikor megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak, egyikük annyit válaszolt, hogy "a lányt keressük, mindenki őt keresi". A képről egy rendőr azt mondta tudósítónknak, hogy a lány egyik ismerőse van rajta, de egy másik rendőr csak annyit mondott, hogy a férfi képét "egy másik ügy miatt" mutatják meg az embereknek.

A kékkel megjelölt területet zárta le a rendőrség

A rendőrség kedden, lakossági felhívásában tette közzé Bándy Kata eltűnését. Azt írták, hogy a 25 éves nő vasárnap hajnali két órakor egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, az otthonába azonban nem érkezett meg. A lányt ismerősei utoljára a Hungária utca-Nagy Jenő utca kereszteződésénél látták hajnali két óra környékén, de a hozzátartozók elmondása szerint a Kórház téren még felvették a térfigyelő kamerák, ahogy a Széchenyi tér irányába haladt, Dugonics utcai otthona felé.

"Szombaton, este kilenckor beszéltem vele telefonon. Vidám volt, jó kedvű. Mint később, a híváslista elemzése után kiderült, én voltam az utolsó, aki a mobilján beszélt vele" - nyilatkozta a Dunántúli Naplónak Bándy Pál, a nő édesapja. Őt hétfőn hívták a rendőrségről, ahol a lánya két éve dolgozik, hogy nem ment be. A telefonján vasárnap óta nem lehet elérni, a lakásán a jelek szerint szombat óta nem járt.

A Facebookon egy nap alatt több mint 11 ezerrel nőtt a lányt kereső oldalhoz csatlakozók száma, szerdán már közel 18 ezren osztották meg az eltűnése után készített oldalt. A körülbelül 155-160 cm magas lány fekete felsőt és narancssárga, térdig érő szoknyát viselt eltűnésének éjjelén.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Nagyon sok rendőr van abban az utcában, ahol a lány lakott