Egy sofőrt is keresnek a Bándy-gyilkosság miatt

Vágólapra másolva!
Két férfi DNS-ét találták meg a rendőrök Bándy Kata megölésének helyszínén, egyikük a már előzetesbe helyezett P. Lászlóé, a másik az unokatestvérétől származhat - írja a Bama.hu. A lap úgy tudja, egy harmadik segítőt is keresnek. A rendőrség hétfőn délelőtt fog beszámolni a gyilkosság részleteiről.
Vágólapra másolva!

A rendőrök Bándy Kata megölésének helyszínén két DNS-profil azonosítottak, a Baranya megye híreivel foglalkozó Bama.hu hírportál szerint az egyik P. Lászlótól, a másik J. Olivértől P. unokatestvérétől származhat. A portál szerint a rendőrök egy harmadik embert is keresnek, akiről a rendőrök az feltételezik, hogy ő volt a sofőr a gyilkosság éjszakáján, vagy az övé volt az autó. A Bama.hu szerint sem P. Lászlónak, sem J. Olivérnek nem volt autója, ezért keresnek egy harmadik személyt is a rendőrök.

J. Olivér P. Lászlóval együtt érkezett Pécsre néhány héttel ezelőtt. J. Olivér szintén a Magtár utcai házban lakott, azonban a múlt héten eltűnt. A férfit a házbeliek többször is együtt látták járni-kelni P. Lászlóval. A Bama.hu szerint feltételezhető, hogy J. Olivér már nincs Baranyában. A rendőrség a korábbi lakóhelyén, Tompán és környékén is keresi.

Megvolt a hazugságvizsgálat

A Bama.hu szerint csütörtökön délután mégis sor került P. László poligráfos vizsgálatára. P. kirendelt védője elmondta, a végleges eredményre feltehetően heteket kell várni. Úgy vélte, nagy eltérést nem mutathat ki a vizsgálat P. László vallomásához képest, mivel az éjszaka sor került helyszíni meghallgatásra is.

P. László az éjjel megmutatta a nyomozóknak az útvonalat, ahol a gyilkosság éjszakáján haladt, azt a helyet, ahol találkozott Bándy Katával, illetve a bűncselekmény további helyszíneit is bejárták. A gyanúsított elmondta, hogy hol mit tett. Mindenre azért került sor éjszaka, hogy a körülmények megegyezzenek a gyilkosság körülményeivel.

P. László azt állítja, egyedül volt

P. László vallomásában azt mondta, hogy a bűncselekmény napján két liter bort ivott, és valamilyen szintetikus kábítószert fogyasztott. Céltalanul kóborolt az utcán, amikor találkozott Bándy Katával. P. szerint a nőt egy lakás ajtajában szólította le, majd követte az utcán. Egy Vadász utcai buszmegállónál még beszélt vele, majd erőszakkal hurcolta át a buszmegállótól ötven méterre lévő bokros részre, annak a helynek a közvetlen közelébe, ahol a holttestet megtalálták.

P. szerint nem tudta megerőszakolni áldozatát, mert a nő ellenállt, ezért fojtogatni kezdte. A dulakodás közben a nő egy árokba gurult, ezután P. László elhagyta a helyszínt. P. László nem volt tisztában azzal a ténnyel, hogy megfojtotta a nőt, és abban a tudatban hagyta el a helyszínt, hogy a sértett életben van. Másnap reggel a testén lévő karmolásokból és a nő ellopott mobiltelefonjából következtette ki, mi történhetett előző éjszaka.

A rendőrség pénteken kora délután jelentette be, hogy hétfőn délelőtt tartanak sajtótájékoztatót az ügy részleteiről. A kitűzött, egymillió forintos nyomravezetői díjat még nem vonta vissza a rendőrség, és nem is fizette ki.