Hajnalban megnyitják a budapesti Budafoki utat

Vágólapra másolva!
Sikerült helyreállítani a vasárnapi csőtörés miatt megrongálódott utat, így kedd hajnaltól ismét lehet közlekedni a fővárosi Budafoki úton. Két mellékutca egyelőre még lezárva marad.
Vágólapra másolva!

Kedd hajnalban ismét megnyitják a forgalom előtt a budapesti Budafoki utat a Szent Gellért tér és a Bertalan Lajos utca között - közölte hétfő éjszaka a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Az utat azért kellett lezárni, mert vasárnap eltört egy főnyomócső, és víz árasztotta el az egész környéket. A helyreállítási munkákat a BKK Közút a hétfői nap folyamán elvégezte, ezért kedden a hajnali órákban - a burkolati jelek felfestése után - újra átadják a forgalomnak az útszakaszt.

A lezárás érintette 86-os és a 233E busz vonalát is, ezért azok terelt útvonalon közlekedtek. A járatok kedden üzemkezdettől ismét az eredeti, megszokott útvonalukon járnak. A XI. kerület két mellékutcája, a Csíky utca és az Orlay utca szintén jelentősen károsodott a csőtörés miatt, így egyelőre azokon még nem haladhat a közúti forgalom, továbbra is teljes hosszban le vannak zárva. A BKK közleménye szerint dolgoznak rajta, hogy a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom.