Beismerte a gyilkosságot a féltékeny nyomozó

Vágólapra másolva!
Vallomást tett és beismerte tettét a szigetszentmiklósi rendőrgyilkosság gyanúsítottja. A 36 éves férfit a féltékenység motiválta, arra azonban állítása szerint nem emlékszik, hogy hányszor és hogyan szúrt.
Vágólapra másolva!

Beismerte a bűncselekmény elkövetését kedden V. Csaba, akit azzal gyanúsítanak, hogy múlt pénteken Szigetszentmiklóson szerelemféltésből több késszúrással megölte kollégáját, egy 35 éves rendőrnőt - közölte Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

A szóvivő elmondta: kedden több órán át hallgatta ki a nyomozó ügyészség a kórházban fekvő férfit. A 36 éves gyanúsított vallomást tett, és beismerte a bűncselekmény elkövetését, részletekre azonban, így például arra, hogy hogyan és hányszor szúrt - mint mondta -, nem emlékezett. Vallomása megerősítette azt a korábbi feltételezést, hogy szerelemféltés áll a gyilkosság hátterében. A férfit kedd délután őrizetbe vették, előzetes letartóztatásáról csütörtökön dönt a bíróság.

A múlt héten pénteken egy nőt holtan, egy férfit életveszélyes állapotban találtak egy szigetszentmiklósi lakásban. A nyomozók megállapították, hogy mindkét áldozat a szigetszentmiklósi rendőrség hivatásos nyomozója, és a gyanú szerint a rendőrnőt a kollégája ölhette meg, akivel korábban érzelmi kapcsolatban állt. A nő megölése után a férfi a gyanú szerint magával is végezni akart, és késsel maga ellen fordult.

A rendőrgyilkosságról szóló cikkünket itt olvashatja.