Tarlós úgy érzi, tetszettek a tervei az IMF-nek

Vágólapra másolva!
A BKV-ról és a vállalat finanszírozásáról tárgyalt csütörtökön Tarlós Istvánnal az IMF és az Európai Bizottság delegációja a budapesti Városházán. A főpolgármester szerint az IMF támogatta a buszágazat esetleges kiszervezését, és tetszett nekik a városüzemeltetési struktúra átalakítása is.
Vágólapra másolva!

Megkezdte az egyeztetést a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Bizottság delegációja csütörtökön délelőtt a budapesti Városházán Tarlós Istvánnal. A találkozó után a főpolgármester elmondta, hogy a budapesti közösségi közlekedés középtávú finanszírozásáról, a városüzemeltetési struktúra átalakításáról, illetve a BKV járműállományáról tárgyalt a városvezetés az IMF-fel.

Tarlós a tárgyalás után arról is beszélt, hogy a közösségi közlekedés középtávú finanszírozásához gondoskodni kell a behajtási dugódíj pótlásáról, amit igyekeznek elsősorban a közigazgatás berkein belül megoldani, hogy az se az üzleti szférának, se a lakosságnak ne jelentsen terhet.

Forrás: MTI/Kollányi Péter
Tarlós és stábja az IMF küldötteivel

Tarlós István jelezte, hogy a tárgyalópartnereknek tetszett a városüzemeltetési struktúra átalakítása, és az, hogy a BKV működtetésében 6 milliárd forint megtakarítást tudtak elérni, továbbá határozottan támogatták a buszágazat kiszervezését.

Sem Varga, sem Rogán nem volt ott a tárgyaláson

A találkozón részt vett Irina Ivascsenko, az IMF magyarországi képviseletének vezetője és Barbara Kauffmann, az Európai Bizottság delegációjának vezetője. A fővárost Tarlós István főpolgármester, valamint három helyettese, Bagdy Gábor, György István és Szeneczey Balázs, továbbá Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója képviselte. A találkozón részt vettek a nemzetgazdasági tárca képviselői is.

A kormány kedden kezdte meg a tárgyalásokat az IMF-fel. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban tartott találkozóról Thanos Arvanitis, az IMF misszióvezetője és Irina Ivascsenko elmondta, hogy csak a tárgyalások után adnak tájékoztatást az egyeztetésekről. Varga Mihály egy korábbi nyilatkozata szerint Magyarország egy körülbelül 15 milliárd eurós elővigyázatossági hitelkeretről szeretne megállapodni a nemzetközi szervezetekkel. Vargán kívül a magyar tárgyalódelegáció tagja még Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője és Pleschinger Gyula, az NGM államtitkára.