Zenével buzdítják a rizst Észak-Koreában

Vágólapra másolva!
A dél-koreai média által nyilvánosságra hozott fotók szerint zenekarral próbálják meg gyorsabb növekedésre ösztönözni a rizst Észak-Koreában.
Vágólapra másolva!

Zenekarral lelkesítik nőni a rizst Észak-Koreában. A világtól elszigetelődött ázsiai kommunista országból kiszivárgott Dél-Koreába több fotó, amelyeken tangóharmonikás zenekar látható egy rizsteraszon.

A sárban még egy dobfelszerelést is felállítottak, és több mikrofonállványt szintén a földbe dugtak, hogy kellően ki tudják hangosítani az indulókat. A zenekar katonai egyenruhában muzsikál, több földműves pedig elgondolkodva ácsorog a közelében. Ez azt mutatja, hogy a rizsszerenád még nem osztatlan sikerű, mivel a célok között nem csupán a növény, hanem a földművesek zenés lelkesítése is szerepel.

Az elmúlt ötven év legnagyobb szárazsága pusztít Észak-Koreában, miközben az egyébként is éhínség sújtotta ország külföldről sem számíthat sok segítségre. A Dél-Koreába menekültek arról beszélnek, az elmúlt évben legalább három embert végeztek ki kannibalizmus miatt, amire szerintük az éhség vitte rá a tetteseket.

Kínában is zenéltek korábban a növényeknek

"Az alapötlet az, hogy a rizs inspirációt kapjon a munkásokkal együtt. Akkor a gabona nagyobbra nő és gyorsabban" - kommentálta a fényképet a dél-koreai média, hozzátéve, hogy északi szomszédságában most nagy nyomozás folyik, hogy kiderüljön, miként születtek a fotók és hogyan jutottak ki az országból - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírportál.

Kínában egyébként már túl vannak a növénytermesztés zenés szakaszán, ott a kulturális forradalom idején muzsikáltak zenekarok termőföldek közepén, de a zenétől inkább csak a munkások munkakedvének pezsdülését remélték, nem pedig a haszonnövények növekedésének élénkülését.