Vízimentők élesztettek újra egy fiatalt Balatonakaliban

Vágólapra másolva!
Kétméteres vízben merült el egy 16 éves fiú a balatonakali strandon. Vízimentők húzták ki, újra kellett éleszteni, a mentőhelikopter már stabil állapotban vitte kórházba.
Vágólapra másolva!

Újra kellett éleszteni egy fiatalt szerdán Balatonakaliban, miután elmerült a mély vízben. A 16 éves fiút mentőhelikopterrel szállították kórházba - közölte Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ). Az eset a balatonakali strandon történt. Horváth Szabolcs, a VMSZ vízi mentője szerint éppen a bóják felé haladt a mentőkatamaránnal, amikor észrevette, hogy két fiatal kiabál, és hol az egyik, hol a másik elmerül a kétméteres vízben. Az egyik fiú kezét sikerült elkapnia és a katamarán oldalához húznia.

A másik, 16 éves fiú ekkorra elmerült, a mentő a vízbe ugrott, és társával a felszínre hozták. A keresés alig fél percig tartott, de a fiú már a tó fenekén feküdt mozdulatlanul. Kiemelték a katamaránra, és megkezdték a mesterséges lélegeztetését. Időközben segítséget is kaptak: a Rupert sürgősségi mentőhajó munkatársaival együtt adták át a fiút a leszálló mentőhelikopter személyzetének. A légimentők stabil állapotban szállították kórházba.

Horváth társa, Csányi Viktor néhány napon belül másodszor mentett: a hétvégén ő élesztett újra egy idős férfit a pálkövei strandon.