Rendőr fenyegette meg a védelmi szolgálatot

Vágólapra másolva!
Hivatásos rendőr küldte a fenyegető e-mailt a rendőri vezetők letartóztatása után a Nemzeti Védelmi Szolgálatnak, a Budapesti Nyomozó Ügyészség csütörtök délután hallgatta ki a Köztársasági Őrezrednél szolgáló férfit. A férfi tagad, és panasszal élt a gyanúsítás ellen.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség kilenc nap alatt azonosította és elfogta azt a férfit, aki a gyanú szerint e-mailben életveszélyesen megfenyegette a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársait - hangzott el az m1 esti Híradójában.

Az MTI Hírcentrum úgy tudja, hogy a főtörzsőrmester június 5-én, négy nappal a rendőri vezetőket is érintő korrupciós botrány kipattanása után álnéven regisztrált egy ingyenes levelezőrendszeren, majd azon keresztül, "Vadász" aláírással küldte a fenyegető e-mailt a vesztegetési ügyet feltáró Nemzeti Védelmi Szolgálatnak. A férfi korábban azt írta, hogy "az arcotok már megvan, 10 000 000 millió forint minden emberetekért. Vadász". Az ügyészség előbb a férfi lakásán, majd a Külügyminisztériumban is házkutatást tartott.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt közölte az MTI Hírcentrummal: a fenyegető e-maillel kapcsolatban csütörtökön a Budapesti Nyomozó Ügyészség zaklatás vétségének gyanúja miatt hallgatott ki gyanúsítottként egy személyt, aki a rendőrség hivatásos állományú tagja.

Az MTI Hírcentrum értesülése szerint a főtörzsőrmester tagadta, hogy ő küldte a fenyegető e-mailt, és panaszt tett a gyanúsítás ellen. A zaklatással gyanúsított rendőrt nem vették őrizetbe, szabadlábon védekezhet.