Birkákat mentettek ki a szombat esti viharban

Vágólapra másolva!
Villámcsapások miatt több épület kigyulladt a szombat éjszakai viharban, de senki sem sérült meg - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Balmazújvárosban egy birkahodályból kellett háromszáz birkát kimenteni, Pilisszentivánon pedig egy gázórába csapott a villám.
Vágólapra másolva!

Ha önnek van fotója vagy videója a szombat esti viharról, küldje a [email protected] címre!

Országszerte 21 esetben kellett a tűzoltóknak kivonulniuk a szombat éjszakai vihar miatt, ami nem számít rendkívülinek - közölte Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A kidőlt fák és letört ágak nem okoztak komoly gondot, ugyanakkor a villámcsapások miatt több helyen tűz ütött ki.

Budapest III. kerületében egy háromszintes épület teteje gyulladt ki, Ecseren egy ház tetőszerkezete égett, Balmazújvárosban pedig egy birkahodály semmisült meg teljesen a tűzben. A mintegy háromszáz birkát még időben sikerült kimenteni - tette hozzá a szóvivő.

Forrás: Hajdu Lajos
Forrás: Hajdu Lajos

Olvasónk, Hajdu Lajos készített fotót a budapesti viharról

Pilisszentivánon egy gázórába csapott villám, itt a tűzoltók és a gázszolgáltató beavatkozására is szükség volt. A veszélyelhárítás idejére a ház öt lakójának el kellett hagynia az otthonát - mondta a szóvivő.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete közölte, hogy leégett egy nádfedeles épület szombat éjszaka Balatongyörökön, miután a viharban villám csapott a háztetőbe; itt sem sérült meg senki. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délután 3 órától adott ki másodfokú riasztást 18 megye 145 kistérségére a várható heves zivatarok miatt, a szolgálat a riasztást vasárnap hajnali 4 óra előtt visszavonta.