Új miniszterhez új nevet is kaphat a Nefmi

Vágólapra másolva!
Balog Zoltán, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium leendő vezetője dönti majd el, hogy átnevezzék-e a tárcát - mondta Réthelyi Miklós előző nap lemondott nemzetierőforrás-miniszter pénteken a Kossuth rádió 180 Perc című műsorában.
Vágólapra másolva!

A Népszabadságban csütörtökön - a kormányfő környezetéből származó információra hivatkozva - azt írták, hogy a humán csúcstárca új neve Emberi Erőforrások Minisztériuma lesz. Réthelyi Miklós erről azt mondta, a kormány megalakulásakor a nemzeti létet kívánták hangsúlyozni, de a minisztérium kialakításának elve is az volt, hogy az "emberrel foglalkozó ágazatok" egy egységbe kerüljenek. A kezdetektől hangsúlyoztuk, hogy számunkra az erőforrás az ember - szögezte le Réthelyi Miklós, megjegyezve, utódjának döntése, hogy átnevezi-e a minisztériumot, vagy sem.

Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője csütörtökön Kazahsztánban jelentette be, hogy lemondott posztjáról Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter, a tárca új vezetőjének Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárt kérte fel Orbán Viktor miniszterelnök.