Tűz ütött ki egy IV. kerületi panelházban

Vágólapra másolva!
A tűzoltóknak létrával kellett kimenekíteniük az embereket a felsőbb szintekről, tízen kórházba kerültek. A tüzet eloltották.
Vágólapra másolva!

Tűz ütött ki Budapesten, a IV. kerületi Sárpatak utcában egy tízemeletes panelházban csütörtökön este - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. A tűzoltók 26 embert mentettek ki az épületből, közülük tízet - három gyermeket és hét felnőttet - kórházba szállítottak.

A tűz az épület hetedik szintjén keletkezett egy kis folyosó előterében, az ott lévő éghető anyagok gyulladtak meg, ezért az ott lakók nem tudták elhagyni lakásukat. A felső szintekről tizenöt embert létrás tűzoltóautóval, az ablakon keresztül kellett lehozni. Szerencse, hogy nem történt komolyabb tragédia - mondta a szóvivő.

A tűzoltók nagy erőkkel voltak a helyszínen, legalább harmincan oltották a lángokat, illetve mentették a lakókat. A tűz négy lakást érintett, közülük egy már biztos, hogy lakhatatlanná vált. A tüzet már eloltották, jelenleg az utómunkálatok zajlanak, a lépcsőházat szellőztetik át, a lakók utána visszatérhetnek.