Több mint egymilliárdos csalás miatt köröznek egy debreceni nőt

Vágólapra másolva!
A korábban hitelügyintézőként dolgozó nő bankoktól és magánszemélyektől csalt ki pénzt, és piramisjátékot is szervezett. Több százmillió forinttal szökött meg.
Vágólapra másolva!

Egymilliárd forinton felüli összegben csalt ki pénzt országszerte bankoktól és magánszemélyektől az a 32 éves debreceni nő, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal május eleje óta köröz - írja a hajdú Online. D. Andreával szemben egy éve zajlik büntetőeljárás csalás megalapozott gyanújával. Lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el vele szemben, de megszökött, a lap forrásai szerint több százmillió forinttal.

A nő 2007-ben olyan cégeket kezdett felvásárolni, amelyektől tulajdonosaik szabadulni igyekeztek. A vállalkozások egyszerű emberek nevére kerültek, akik a közreműködésért pár tízezer forintot kaptak. Az elkövető ezután több százmilliós banki pénzforgalmat, mérleget és főkönyvet hamisított a cégeknek, hogy azok hitelekhez, pályázatokhoz juthassanak, majd az elnyerésük után pár hónappal a strómanokon keresztül sorra csődöt jelentett - tudta meg a Hajdú Online egy, az ügyet ismerő forrástól. A körözés alatt álló nő ezzel párhuzamosan sok százmillió forintot gyűjtött össze - heti 20 százalékos hozamot ígérő - piramisjátékkal.

A hitelügyintézőként dolgozó gyanúsítotthoz a piramisjátékot szervezve legalább félmilliárd forint, de ennél valószínűleg jóval nagyobb összeg került úgy, hogy 20 százalékos heti hozamot ígért - írja a Hajdú Online. A lap forrásai szerint - zömében hajdú-bihari - ügyfelei száma a százat is elérhette, és otthonosan mozgott vagyonosabb körökben. Ügyletei során állítólag a debreceni éjszakai élet egyik hírhedt alakja védte. Ezen túlmenően - az eltűnését megelőző napokban - a nő mintegy 600 millió forintot csalt ki gabonakereskedőktől és egy magánszemélytől. Ebben az ügyben többen is feljelentést tettek a rendőrségen.

D. Andrea ismerősei szerint nagylábon élt: a nő helyben kimondottan drágának számító ügyvédekkel dolgoztatott, mindig BMW-vel járt, és évente négy-öt külföldi pihenésre is elutazott.