Tarlóst zavarják a félroncs taxik

Vágólapra másolva!
Tarlós István szerint a kétmillió budapesti lakos érdekei diktálják azt, hogy változzanak a taxizás szabályai. A főpolgármester ezzel reagált a hétfői taxistüntetésre, amelyen többek között az ellen tiltakoztak, hogy a jövőben csak tíz évnél fiatalabb kocsikkal lehetne taxizni.
Vágólapra másolva!

Tarlós István főpolgármester egy keddi sajtótájékoztatón reagált arra a tüntetésre, amelyet taxisok tartottak hétfőn, tiltakozva az őket érintő változtatások ellen. A tervezet többek között kimondaná azt, hogy csak tízévesnél fiatalabb kocsikkal lehetne taxizni Budapesten.

Tarlós kedden azt mondta, a taxisok ügyével foglalkozni kell, mert tíz éve nem tette azt meg senki. A hétfői taxismegmozdulásra utalva elmondta, akik úgy gondolják, hogy csak kétszáz felvonuló érintett szempontjai számítanak, azok megfeledkeznek a kétmillió budapesti szempontjairól. Szerinte a taxisoknak is az az érdekük, hogy ne lehessen többféle tarifával, "akármilyen roncsokkal" forgalmat szervezni.

A főpolgármester kitért arra is, hogy az eddigiekhez hasonlóan ezután is egyeztetéseket folytatnak az érdekeltekkel, "azonban akik azt kérik, hogy a rendezésre hét év türelmi idő után kerüljön sor, azok nem ezen a világon élnek".

A Gépkocsivezetők Független Szakszervezete (TGFSZ) hétfőn a taxisok munkakörülményei és jogai rendezéséért szervezett figyelemfelhívó demonstrációt, a sofőrök jelképesen eltemették a hivatásukat és a járműveiket.

Farkas Zsolt, a TGFSZ elnöke az MTI-nek azt mondta: már egy évvel ezelőtt petícióban követelték a főváros és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezetőitől, hogy hatóságilag rögzített árat, vagyis fix tarifát vezessenek be minden taxitársaságnál, szabályozzák a taxisok jelenleg több mint hatezres létszámát, és vezessék be a taxisokat ellenőrző rendszert.