Simicska elleni hajtóvadászatról beszél a Fidesz

Vágólapra másolva!
A gazdaság egyes szereplői ellen indított hajtóvadászatnak nevezte a Fidesz frakciója Vona Gábor ötletét, aki parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a Fidesz gazdasági háttérembereinek mondott Simicska Lajos és Nyerges Zsolt cégeinek állami megrendelései miatt.
Vágólapra másolva!

A Fidesz parlamenti frakciója szerint az Országgyűlésnek és vizsgálóbizottságainak nem lehet célja a gazdaság egyes szereplői ellen indított hajtóvadászat vagy lejárató akció. "Ehhez a közjátékhoz a Fidesz frakciója nem asszisztál" - írta a közleményében a kormánypárti képviselőcsoport, amelyben a többi parlamenti pártot is arra kéri, "hagyjon fel ezzel a hangulatkeltéssel".

Vona Gábor, a Jobbik elnöke múlt kedden közölte, hogy országgyűlési vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt körüli, valamint "a Fidesz-kormány mögött álló gazdasági cégbirodalom" állami megrendelései jogszerűségének átvilágításáért. A testület felállítása érdekében a Jobbik hétfőre ötpárti egyeztetésre hívta a parlamenti frakciók vezetőit.

A Fidesz képviselőcsoportja közleményében azt írta, hogy a kormánypárt megvédi a magyar vállalkozásokat, ugyanakkor ha valakinek tudomása van bármilyen, az állam környezetében zajló jogsértésről, akkor azt - kötelessége szerint - haladéktalanul jelezze, és indítsa meg a jogi eljárásokat az illetékes hatóságoknál.