Semjén is tüntetett az abortusztabletta ellen

Vágólapra másolva!
Semjén Zsolt, Novák Előd és Dúró Dóra is megjelent az egészségügyi államtitkárság előtt tartott abortusztabletta ellenes tüntetésen szerdán.
Vágólapra másolva!

Politikusok is megjelentek az egészségügyi államtitkárság budapesti épülete előtt, az abortusztabletta bevezetése elleni demonstráción, amelyet egy civil szervezet hirdetett meg. A mintegy kéttucatnyi tiltakozó mellett ott volt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke, valamint Novák Előd és Dúró Dóra jobbikos képviselő, akik gyermekükkel jelentek meg.

Jobbágyi Gábor, a rendezvény egyik szervezője a tüntetésen azt mondta, bár a kormány részéről legutóbb azt mondták, nem vezetik be a készítményt, továbbra is számos hírt hallani a tabletta pozitívumairól, sokan továbbra is propagálják annak engedélyezését. Csókay András idegsebész közölte: Magyarországon naponta mintegy 150 abortusz történik. Ez az arány mintegy négyszer több, mint a fejlettebb európai országokban - tette hozzá. A szervezők szerint az elmúlt fél évszázadban Magyarországon mintegy 6 millióra tehető azon gyermekek száma, akik abortusz miatt nem jöhettek világra.

Semjén Zsolt a demonstráción a sajtónak nyilatkozva azt mondta: a magzati korban lévő gyermekeket tartja a leginkább jogfosztott és kiszolgáltatott helyzetben lévő kisebbségnek, mivel a még meg nem született gyerekek nem tudnak hangot adni saját érdekeiknek. Közölte: a KDNP továbbra is az "életvédő" álláspontot képviseli. A KDNP délután közleményt is adott ki, amelyben kijelentette: az abortusztabletta bevezetése körül kialakult vitát orvosszakmai alapon kell megítélni. A közlemény szerint a párt továbbra is úgy véli, hogy az abortusz emberi élet kioltása, de visszautasít minden olyan vádat, amely szerint "az élet melletti kiállás - a törvényben rögzített kereteket felrúgva - az abortusz szigorítását jelenti".