A naptej miatt támadtak a méhek Nagylóknál

Vágólapra másolva!
A kirándulókon lévő naptej és rovarriasztó szaga irritálta a méheket az áprilisi nagylóki méhtámadás előtt. A támadásban 28 ember megsérült, 18-an közülük kórházba kerültek.
Vágólapra másolva!

Nem terhel senkit büntetőjogi felelősség a Nagylóknál április végén történt méhtámadás miatt - közölte a rendőrség szerdán. Április végén a méhek egy kirándulócsoportot támadtak meg az Iringó tanösvényen, összesen 28-an sérültek meg, a mentők 18 embert szállítottak kórházba. Az eset után foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt kezdtek nyomozni a rendőrök.

A nyomozás megállapította, hogy a tanösvény közelében elhelyezett kaptárakban 700 méhcsalád élt, a telepítés kapcsán pedig nem történt szabálytalanság, valamint hogy a túrát szervezők a túrát megelőző napon bejárták az útvonalat, de akkor nem láttak veszélyre utaló jeleket.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület szerint a méhtámadás napján az évszakhoz képest meleg volt, ezért alacsonyabban repültek a méhek a megszokottnál. Az egyesület szerint a kirándulók keresztezték a méhek útját, és a sétálókon lévő naptej, valamint a rovarriasztó szaga irritálta az állatokat. Az első csípéseket követően fellépő pánik pedig még agresszívebbé tette a méheket.