Vágólapra másolva!
Mellszobrot állít Kádár Jánosnak a volt párfőtitkárról elnevezett baráti kör Kádár János születésének 100. évfordulóján a Fiumei úti sírkertben szombaton. A szobor nem maradhat a sírkertben, valószínűleg sehol sem állítják ki később.
Vágólapra másolva!

Kádár János születésének 100. évfordulóján mobil mellszobrot állít a Kádár János Baráti Kör a Fiumei úti sírkertben. A szervezet korábban a honlapján keresztül is keresett támogatókat a szobor megvalósításához, a félmillió forintba kerülő szobrot végül Várhelyi András szobrászművész készítette.

Az Index úgy tudja, hogy a temető igazgatója nem adott engedélyt a szobor felállításához Kádár János sírja mellett, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő pedig még nem döntött az ügyben, ezért a szobrot a szombati felavatása után átszállítják a Munkáspártból kivált Magyarországi Munkáspárt 2006 egyik épületébe.

Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a sorsa a szobornak a május 26-i avatás után, a baráti kör elnöke, Moravcsik Attila szerint nem valószínű, hogy bárhol is kiállítják majd. "Ha megadták is volna az engedélyt, sokan figyelmeztettek, hogy a jelenlegi politikai légkörben nincs értelme tartósan kint hagyni a szobrot" - mondta Moravcsik az Index.hu-nak.