Rokkanthelyen parkolt Pintér autója

Vágólapra másolva!
A Képviselői Irodaház előtti parkoló egyik - mozgássérülteknek fenntartott - helyét foglalta el Pintér Sándor szolgálati autójának sofőrje - ismerte el a belügyminiszter az után, hogy a jobbikos Volner János fotókat mutatott be a sajtónak a szabálytalan parkolásról. A szabálytalan parkolás akár 120 ezer forintba is kerülhet.
Vágólapra másolva!

Elismerte a belügyminiszter, hogy az ő szolgálati autója az, amelyről a jobbikos Volner János egy keddi sajtótájékoztatón fényképeket mutatott be a sajtónak, és ismertette az autó rendszámát bizonyítékául annak, hogy egy kormányzati politikus gépkocsija jogosulatlanul használta a képviselői irodaház előtti parkoló mozgássérültek számára fenntartott egyik helyét.

Pintér Sándor az MTI-nek úgy nyilatkozott: nem ült az autóban a parkolás idején, és felelősségre fogja vonni a gépjárművezetőt. Hozzátette: a sofőr kitette őt a képviselői irodaház főbejárata előtt, és csak ezt követően keresett parkolóhelyet. A belügyminiszter úgy fogalmazott: az első kérdés, hogy a gépkocsivezető kiszállt-e az autóból, és hogy jött-e olyan gépjármű, amelyet fogyatékos vezetett. Ha nem - folytatta -, akkor sem helyesli a történteket, ezért felelősségre fogja vonni a sofőrt. Ennek részleteiről annyit mondott, hogy a szolgálati szabályzatban előírtaknak megfelelően fog eljárni.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke kedd reggel a TV2 Mokka című műsorában azt mondta: fél évre el kellene venni azok autóját, akik parkoláskor visszaélnek a mozgássérülteknek járó igazolvánnyal.

A Fővárosi Közgyűlés 2009-ben hozott önkormányzati rendelete alapján, aki a mozgáskorlátozottak számára kijelölt várakozóhelyeket jogtalanul foglalja el, az adott területre érvényes egyórai várakozási díj háromszázszorosát kell pótdíjként fizetnie. A Széchenyi rakparton az egyórás parkolás 400 forint, tehát Pintér Sándor szolgálati autójának tulajdonosát, akár 120 ezer forintra is büntethetik.