Profi bérletkölcsönzőkkel küzd a BKV

Vágólapra másolva!
Nem büntetnek azonnal a jegyellenőrök a lejárt bérletigazolványok miatt a BKV-járatokon a jövőben, de a BKK tudomására jutott illegális bérletkölcsönzők miatt fokozott ellenőrzések várhatók.
Vágólapra másolva!

A BKK enyhíti a lejárt bérletigazolvány használatának következményeit - pótdíjazás helyett először figyelmeztetnek a jegyellenőrök - közölte a BKK sajtóközlemény útján kedden. A fővárosi tömegközlekedésben használatos bérletigazolványok (amivel együtt a havi, éves bérlet érvényes) tíz év után lejárnak. A BKK a beérkezett visszajelzések alapján azt a változtatást hozza, hogy a jegyellenőrök mostantól először csak figyelmeztetnek, és pótdíjazásra csak akkor kerül sor, ha a figyelmeztetést követő 8 napon belül nem cseréli ki az utas a lejárt bérletigazolványt.

A BKK szerint azért fontos az érvényes bérletigazolvány, mert a bérletek átruházásával kapcsolatos visszaéléseket ezzel tudják megakadályozni. "A bérletek, eltekintve az arckép nélküli típusúaktól, ugyanis nem átruházhatóak; mindezt a jövőben fokozottan kívánjuk ellenőrizni, különösen, hogy észleltük egyes, az igazolványszámmal nem ellátott szelvények átruházhatóságára épülő jogellenes bérletkölcsönző szolgáltatások terjedését" - írja a BKK.