Miniszteri biztos szervezi a finnugor világkongresszust

Vágólapra másolva!
Három miniszteri biztos is dolgozik majd Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter keze alá. Lesz, aki a finnugor népek világkongresszusát, lesz, aki uniós fejlesztéseket, más pedig az iskolák, óvodák fenntartóváltását felügyeli majd.
Vágólapra másolva!

Miniszteri biztossá nevezte ki Balog Zoltán az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) helyettes államtitkárát. Hammerstein Judit november közepéig lesz hivatalban, és a keddi Hivatalos Értesítőben megjelent utasítás szerint a Finnugor Népek Világkongresszusának megszervezése lesz a feladata. A rendezvényt szeptember 5. és 7. között tartják majd Siófokon. A világkongresszus után Hammerstein felügyeli majd a részletes szakmai és pénzügyi beszámoló elkészítését. Hammerstein Judit helyettes államtitkári fizetést kap majd munkájáért.

Balog Zoltán miniszteri biztosnak nevezte ki dr. Köpeczi-Bócz Tamást, aki a 2014 és 2020 közötti időszaki uniós fejlesztéseinek előkészítéséért lesz felelős. A biztos a miniszteri rendelet szerint havonta 60 670 Ft fizetést és helyettes államtitkári juttatásokat kap majd munkájáért.

Július közepéig miniszteri biztosi pozícióban irányítja majd az önkormányzati iskolák, óvodák átadás-átvételét Marekné dr. Pintér Aranka. A biztos feladata lesz a rendelet szerint az iskolák, óvodák fenntartóváltásának koordinálása, ő dolgozza majd ki az állami tevékenységek részletes szabályait is.

Balog Zoltán az Emmi múlt heti miniszteri értekezletén elmondta, kevesebb államtitkárságot szeretett volna, Orbán Viktor viszont úgy döntött, tovább növeli az államtitkárságok számát az eddig is nagy területet átfogó minisztériumban. Az Emmiben jelenleg 817-en dolgoznak, ehhez az átszervezés után még 120-an csatlakoznak a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumból (KIM).