Vágólapra másolva!
A volt kormányfő "osztályozott tanítási gyakorlattal rendelkezett", és ezt Gyurcsány Ferenc leckekönyve is bizonyítja - közölte a Demokratikus Koalíció (DK), amely a leckekönyv több oldalát is bemutatja honlapján. A Hír TV pénteken azt állította, hogy nem vett részt a kötelező gyakorlaton, mert rengeteg dolga volt KISZ-titkárként. A DK megjegyezte azt is, hogy a tévé állításával szemben Gyurcsány nem 1984-ben, a tanári gyakorlat idején lett KISZ-titkár, hanem korábban.
Vágólapra másolva!

"A DK elnökének főiskolai leckekönyve egyértelműen bizonyítja, hogy Gyurcsány Ferenc osztályozott tanítási gyakorlattal rendelkezett" - így reagált a Demokratikus Koalíció a Hír TV Célpont című műsorának pénteki állításaira.

A Hír TV arról számolt be, hogy Gyurcsány Ferenc tanárképzős hallgatóként nem vett részt gyakorló tanításon a pécsi Meszesi Általános Iskolában, habár kötelező lett volna. A DK a honlapján bemutatja Gyurcsány Ferenc leckekönyvének másolatát, amelyben az államvizsgával kapcsolatos bejegyzések oldalán az áll, hogy "Tanítási gyakorlat: biológia: jó (4), technika: jó (4)". A bejegyzés alatt keltezés, aláírás és pecsét látható.

A DK bemutatja az abszolutóriumról szóló oldalt is, amely szerint Gyurcsány Ferenc az "előírt tanulmányait bevégezte és az államvizsga letételéhez megszabott követelményeknek mindenben eleget tett". Itt is látható keltezés, aláírás és pecsét. A DK szerint ha a tévé ezt nem fogadja el, akkor az egyetemet vádolja "hazugsággal és hamisítással".

A Hír TV műsorában megszólalt a pécsi Meszesi Általános Iskola volt igazgatója. A Célpont szerint ebben az iskolában kellett volna elvégeznie Gyurcsánynak a tanítási gyakorlatot. A pedagógus azt mondta, hogy a volt kormányfő azért kért és kapott felmentést, mert akkoriban nyerte el főiskolai KISZ-titkári székét, és rengeteg dolga volt.

A DK megkérdőjelezi a Hír TV-nek nyilatkozó tanú hitelességét is. Egyrészt amiatt, hogy név nélkül és kitakart arccal szólalt meg. Másrészt a DK szerint valótlanság, hogy Gyurcsány azért nem vett részt a gyakorlaton, mert éppen akkor, vagyis 1984-ben lett KISZ-titkár. "Az igazság ezzel szemben az, hogy Gyurcsány Ferenc már 1982 óta betöltötte ezt a tisztséget" - írja a DK, amely szerint "a Hír TV lebukott, a vádak hamisak".