Felfüggesztett börtönt kapott a rokonát védő rendőr

Vágólapra másolva!
Több közlekedési szabálysértést eltussolt az a rendőr, akit szerdán jogerősen felfüggesztett börtönre ítélt a pécsi bíróság. A rendőr rokonát védte, társai segítettek neki.
Vágólapra másolva!

Jogerősen is elmarasztalta a bíróság szerdán azt a három mohácsi rendőrt, akik 2008-ban szemet hunytak egyikük édesapja és ismerőse közúti szabálytalanságai felett.

Az elsőrendű vádlott édesapja és barátja 2008. szeptember 26-án egy mohácsi étterem vendége volt, amikor felfigyelt rá, hogy egyikük tiltott helyen parkoló autóját rendőrök fotózzák. Az apa felhívta a fiát telefonon, és arra kérte, intézkedjen, hogy kollégái a szabálytalanságért ne büntessenek. A kérésnek a fia eleget tett.

A rendőr nyolc nappal később újból édesapja és egy másik autós szabálysértésének eltussolását kérte járőrszolgálatot ellátó kollégáitól. A rendőrök ennek megfelelően nem rögzítették az esetet, a bizonyítékul szolgáló fényképfelvételeket pedig törölték.

Az ügyben másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla az elsőrendű vádlottat hivatali visszaélés miatt hat hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta, két társát ugyanezért próbára bocsátotta. A táblabíróság ezzel enyhítette a Pécsi Törvényszék korábbi tíz hónap, három évre felfüggesztett szabadságvesztésről és 300 ezer, illetve 360 ezer forint pénzbüntetésről szóló határozatát.