Itt vannak Matolcsy ötletei a gyerekcsináláshoz

Új baby boom, népesedési stratégia, NGM, kismama
Vágólapra másolva!
Új baby boom címmel mutatott be népesedési stratégiát szerdán a Nemzetgazdasági Minisztérium. A stratégia célja, hogy nőjön a népszaporulat Magyarországon. A minisztérium ötleteket vár a stratégiához.
Vágólapra másolva!

Mivel lehetne a kívánt, tervezett gyermekek megszületését elősegíteni? Ezt a kérdést teszi fel szerdai közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium, amely bemutatta az Új baby boom, a középosztály gyermekvallási forradalma című stratégiai vitaanyagát (a vitaanyagot itt találja).

A vitaanyagot a minisztériumban működő Családbarát Magyarországért Munkacsoport készítette. A vitaanyag "a népesedési kerekasztal javaslatai mellett, demográfiai helyzetképet, külföldi példákat, női foglalkoztatási trendeket tartalmaz és a teljesség igénye nélkül bemutat néhány fontos intézkedést a tárca részéről".

"Magyarországon jóval több gyermeket vállalnának a fiatalok, mint amennyi ténylegesen megszületik. A témában már három éve dolgozik a Népesedési Kerekasztal, melynek megállapításai, javaslatai jelentik a kiindulópontot a témáról kezdeményezett párbeszédnek" - olvasható a közelményben. A minisztérium javaslatokat vár a stratégiához.