Pénteken veszi át a MÁV irányítását Dávid Ilona

Vágólapra másolva!
A GYSEV Zrt. vezérigazgatója péntektől irányítja az állami vasutat, de egyelőre csak megbízás alapján, díjazás nélkül, ugyanis a GYSEV Zrt. éléről csak május 23-án fog lemondani. Elődje, Szarvas Ferenc közös megegyezéssel távozik a MÁV-tól.
Vágólapra másolva!

Péntektől veszi át a MÁV Zrt. irányítását Dávid Ilona, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Az NFM szerint Dávid az elnök-vezérigazgatói munkakört a GYSEV Zrt. közgyűlését követően töltheti be, addig megbízási jogviszony alapján látja el a feladatait, az átmeneti időszakban díjazás nélkül. Elődje, Szarvas Ferenc közös megegyezéssel távozik a MÁV Zrt. éléről.

A szaktárca a GYSEV Zrt. elmúlt két évének eredményei alapján alkalmasnak tartja Dávid Ilonát a kormányzati elvárások megfelelő képviseletére és teljesítésére - áll a közleményben. Dávid Ilona a GYSEV Zrt. vezérigazgatói posztjáról a vállalat 2012. május 23-án esedékes közgyűlésén mond le. Támogató döntés esetén 2012. május 24-től megbízott vezérigazgatóként Kövesdi Szilárd gépészeti és pályavasúti üzletágvezető irányíthatja a regionális vasúttársaságot. Dávid Ilona ugyanakkor továbbra is a GYSEV Zrt. igazgatósági elnöke marad.

A kormányszóvivői iroda április 20-án közölte, hogy Szarvas Ferenc, a MÁV elnök-vezérigazgatója távozik, és hogy május 1-jétől Fónagy János, a fejlesztési tárca államtitkára lesz a közösségi közlekedés átalakításáért felelős kormánybiztos.

A kormány eddig ígéretei ellenére sem tudott érdemben javítani a tömegközlekedés, különösen a MÁV helyzetén, most többszörös személycserével igyekszik végigvinni az IMF által is megkövetelt reformot. Erről bővebben korábbi cikkünkben olvashat.