A Hősök terén gyászolják a magántaxizást

Vágólapra másolva!
Az új személyszállítási rendelettervezet ellen tüntetnek, amely szerint a fővárosi taxik egységes arculatot kapnának, valamint csak tíz évnél fiatalabb, meghatározott műszaki paramétereknek megfelelő gépkocsik lehetnének használatban.
Vágólapra másolva!

A Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezetének honlapján olvasható felhívás szerint a fővárosi Hősök terén gyűlnek össze a budapesti taxisok délután háromkor, hogy tiltakozzanak az új fővárosi személyszállítási rendelettervezet ellen.

A rendelettervezet szerint 2013. január 1-jétől a fővárosi taxik egységes arculatot kapnának, valamint csak tíz évnél fiatalabb, meghatározott műszaki paramétereknek megfelelő gépkocsik lehetnének használatban. Ezek mellett szabályoznák az alapdíjat és a maximális kilométerdíjat is.

A szakszervezetek a demonstrációval azt kívánják elérni, hogy a Budapesti Közlekedési Központ és a főváros tárgyaljon velük újra a taxirendeletről. A BKK-nál azt közölték, készek tárgyalni a szakszervezetekkel, azonban ehhez arra lenne szükség, hogy ne "állandóan változó" elvárásokkal álljanak elő.

A Napi Gazdaság egy hónapja azt írta, hogy 240 forint lesz a kilométerdíj minden napszakban, eltűnik az utcai leintés felára, és jönnek az egyforma taxitáblák az autókon.