Lángolt a Duna-parti nádas Csepelen

Vágólapra másolva!
Öt-tíz hektáron lángolt a növényzet, a sűrű fekete füstöt kilométerekről látni lehetett, még Budapest belvárosából is. Szigetszentmiklóson is tűz volt, Itt egy autó és egy kisteherautó is kigyulladt, de senki sem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Lángra kapott a Duna-parti nádas Csepelen vasárnap délután - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Kisdi Máté elmondta, az első jelzések szerint 5-10 hektáron lángolt a növényzet, a sűrű fekete füstöt kilométerekről látni lehetett, még Budapest belvárosából is. A tűzoltóság négy vízsugárral kezdte meg az oltást, és sikerült megfékezni a tüzet.

A szóvivő közölte, hogy a gyermekvasút vonaláról is tüzet jelentettek délelőtt, ide a kisvasúttal jutottak ki a helyi önkéntes tűzoltók, akik - az ilyenkor szokásos módon - víztartályos kocsit erősítettek a szerelvény végére.

Kisdi Máté megjegyezte: nemrég éppen ezt a mentést gyakorolták a kisvasúton, ahol nem ritka a hasonló tűz.

Szigetszentmiklóson is tűz volt, Itt egy autó és egy kisteherautó is kigyulladt, de senki sem sérült meg. A bozóttűz egy szigetszentmiklósi lakópark közelében keletkezett, és több tíz hektárnyi területet borított el vasárnap délután - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese. Szabó János elmondta, hogy a Holló utca végénél lángra kapott bozótoshoz a helyi és az érdi tűzoltókon kívül a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakembereit, valamint a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveleti szolgálatát is riasztották.

A tűz a közelben lévő két autón kívül a szomszédos erdő aljnövényzetére is átterjedt, lakóházakat, raktárépületeket is veszélyeztetett, de kiköltöztetésre nem volt szükség - tette hozzá az igazgatóhelyettes.