Estig tanácskozik a Fidesz Schmitt lemondása után

Vágólapra másolva!
Schmitt Pál lemondása után összeült a Fidesz elnöksége, és a parlamenti szavazások utánra összehívták a párt frakcióját is.
Vágólapra másolva!

Schmitt Pál lemondása után nem sokkal összeült a Parlamentben a Fidesz elnöksége, de a tanácskozásnak már vége is van. A párt tagjai hosszú napra készülhetnek, úgy tudjuk, mára még frakcióülésre is összehívták a képviselőket.

Erre valószínűleg este nyolc óra előtt nem fog sor kerülni, mert a képviselőknek ott kell lenniük a szavazásoknál a parlament ülésén. Schmitt Pál lemondása után két óra szünetet tartottak, ezért csak hét órakor értek az azonnali kérdések végére. Ezek után következnek a kérdések, erre rendszerint egy órát szánnak az ülésnapból. Csak ezek után kezdik majd el tárgyalni a mára betervezett napirendet, és több olyan határozathozatal is lesz, ahol a képviselőknek biztosítaniuk kell a kétharmados többséget.

Csak ezek után kerülhet majd sor a frakcióülésre, ahol valószínűleg szó lesz Schmitt Pál lemondásáról, és azokról a kérdésekről is, amelyeket nem sikerült reggel megvitatniuk. A párt frakciója reggel kilenc órakor már összeült egyszer, de ahogy megírtuk, az ülést nem sokkal később félbeszakította Schmitt Pál üzenete, amelyben magához kérte Orbán Viktort. A rövid ülésen is főleg Schmitt sorsáról és utódlásáról volt szó információink szerint, erről bővebben ebben a cikkünkben olvashat.

A frakcióülés előtt valószínűleg még sor kerül arra a tanácskozásra is, amelyet Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője délutáni sajtótájékoztatóján ígért meg. Lázár azt mondta, a parlamenti határozathozatalok után ötpárti egyeztetésre hívja a többi pártot, mert a Fidesz nyitott arra, hogy meghallgassa, hogyan képzelik el az ellenzéki pártok a köztársasági elnök utódlását.