Májusban távozik a MÁV elnök-vezérigazgatója

Vágólapra másolva!
A Népszabadság szerint nézeteltérések miatt távozik Szarvas Ferenc a MÁV éléről. Utódja a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút vezetője, Dávid Ilona lehet. A vezetőváltásra előreláthatólag május 10-én kerül sor.
Vágólapra másolva!

Megválik posztjától Szarvas Ferenc, a MÁV elnök-vezérigazgatója - írja a Népszabadság. A lap szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium már ki is választotta Szarvas utódjának Dávid Ilonát, aki jelenleg a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. elnök-vezérigazgatója. Mivel azonban Dávidot feladatai még hetekig a magyar-osztrák vasútvállalathoz kötik, a tárca a hivatalos bejelentést is későbbre tervezte. A lap szerint a távozás oka az lehetett, hogy nézeteltérések voltak a MÁV átalakításáról Szarvas és a minisztérium között.

A Népszabadság szerint a váltásra előreláthatólag május 10-én kerül sor. Dávid Ilonát már be is választották a MÁV igazgatóságába, ez lehetővé teszi, hogy a vezetői feladatokat akár napokon belül átvegye. Szarvas Ferenc 2010-ben az Államadósság Kezelő Központ vezetője volt, majd Fellegi Tamás akkori nemzeti fejlesztési miniszter nevezte ki a MÁV élére.

Az elmúlt napokban számos, a MÁV-ot érintő változás vált ismerté. Fónagy János államtitkár egy interjúban beszélt arról, hogy megvonhatják csúcsidőben a MÁV-kedvezményeket. Változik a vasutak menetrendje is, vasárnaptól 410 vonattal kevesebb jár az országban, és az NFM bejelentette azt is, hogy a közösségi közlekedés nagyszabású átalakítására készülnek.