Új szóvivőket választott az LMP

Vágólapra másolva!
Csiba Katalint, a párt korábbi szóvivőjét, illetve Heltai Lászlót, a frakció gazdasági kabinetjének tanácsadóját választotta szóvivőnek az LMP kongresszusa. Az eddigi szóvivő, Szél Bernadett és Vágó Gábor nem indult a posztért.
Vágólapra másolva!

Csiba Katalint és Heltai Lászlót választotta szóvivőnek Szél Bernadett és Vágó Gábor helyére az LMP tisztújító kongresszusa. Csiba Katalin korábban egyszer már betöltötte a szóvivői posztot, míg Heltai László a frakció gazdasági kabinetjének tanácsadója. Szél Bernadett és Vágó Gábor nem indult a választáson.

A kongresszus résztvevői döntöttek a stratégiai közpolitikai ügyvivő személyéről is. A feladatot eddig Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettes látta el, de ő sem jelöltette magát. Helyette Erőss Gábort választották meg, aki korábban a parlamenti frakció oktatáspolitikai és egészségügyi szaktanácsadója volt.

Az LMP szombaton döntött arról, hogy elindítják népszavazási kezdeményezésüket. Az LMP négy kérdésben szeretne népszavazást: a tankötelezettség korhatára továbbra is 18 év maradjon; az álláskeresési járadék folyósításának időtartamát a jelenlegi kilencven napról emeljék vissza a korábbi 260 napra; ne lehessen 100 napnál hosszabb próbaidőt kikötni, és végül azt, hogy a szabadság kétharmadát a munkavállaló kérésének megfelelően kelljen kiadni. Ha az Alkotmánybíróság pozitívan dönt a párt nyugdíjügyben benyújtott felvetéseiről, akkor azonnal elkezdenek aláírásokat gyűjteni arról is, hogy a korábban megszerzett nyugdíjjogosultságot ne lehessen elvonni, így a referendum ötödik kérdésként ezzel is kiegészülhet.

Vágó Gábor korábban elmondta, hogy a kampányban és az aláírásgyűjtésben részt vesz majd több szakszervezet és egyéb társadalmi szervezet is. A hitelesítéshez 200 ezer aláírás szükséges, de az LMP 330 ezret akar összegyűjteni április 2-ig.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről