Teljesítette a budapesti próbafutást az Alstom metrószerelvénye

Vágólapra másolva!
Sikeresen teljesítette az előírt budapesti tesztmenetet az Alstom francia cég metrószerelvénye, amely idén ősszel már forgalomba is állhat a 2-es metró vonalán - erősítette meg a cég. Az új szerelvény összesen 190 fordulót, mintegy 4000 kilométert tett meg Budapesten, a francia tesztekkel egyött pedig már mintegy 35 000 kilométeres próbafutáson van túl.
Vágólapra másolva!

Teljesítette a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által előírt négyezer kilométeres próbafutást az Alstom Metropolis szerelvénye, amely Budapesten a 2-es metró vonalán fut majd - erősítette meg az Index információját a francia cég. Az Alstom szerint az úgynevezett tartampróba során a szerelvény 190 kört tett meg a metróalagútban.

A budapesti tesztet valós forgalmi körülmények között, javarészt a régi metrószerelvények között közlekedve végezték el. A szerelvényt korábban egy franciaországi tesztpályán is kipróbálták, az ott elvégzett futásokkal együtt így már 35 ezer kilométeres próbaüzemen van túl.

Az Alstom augusztus 17-én adta be az NKH-nak a Metropolis típusengedély-kérelmét, ehhez április elejéig kell becsatolni a tartampróbával kapcsolatos dokumentumokat. Az új budapesti metrószerelvények végleges típusengedélyét június elejéig kell az Alstomnak megszereznie.

Ezt követően az Alstom havonta 3 új metrószerelvényt tud leszállítani Budapestre, ezek üzembe helyezési engedélyét már a BKV-nak kell megszereznie. Az Alstom, a BKK és a BKV várakozásai szerint a budapesti utazóközönség legkorábban 2012 őszén utazhat az új szerelvényekkel. Az Alstom összesen 22 szerelvényt gyárt majd a 2-es metróvonalra.