Szemétdombon égettek el állatokat Únyban

Vágólapra másolva!
Szürke marhákat, valamint juhokat hordtak halomba, és égettek el egy tanyán a Komárom-Esztergom megyei Úny közelében. A rendőrség a tanyán 250 lesoványodott állatot is talált. Állatkínzás miatt indult eljárás egy 43 éves férfi ellen.
Vágólapra másolva!

Több elégetett magyar szürke marhát és juhot, valamint további 250 csont és bőr állatot találtak a Komárom Esztergom megyei Únyhoz közeli Páskom-majorban, a rendőrség állatkínzás miatt indított eljárást a tanya tulajdonosa, egy 43 éves férfi ellen - közölte a rendőrség a honlapján kedden. A rendőrség tájékoztatása szerint az elégetett állatokat egy szemétdomb közepén, műanyag flakonok, nejlondarabok, üveg- és fémhulladékok között találták meg.

A Dorogi Rendőrkapitányságot a Fehérkereszt Állatvédő Liga munkatársa értesítette, miután a tanya közelében, a Máriahalom és Epöl közötti útszakasz mellett találtak három lesoványodott szarvasmarhát. Az állatorvos megvizsgálta az állatokat, majd engedélyezte a tanya tulajdonosának, hogy visszavigye a három szarvasmarhát az istállóba. Miután az orvos úgy vélte, hogy nem biztosított az állatok számára az elegendő élelem, értesítette a rendőrséget, akik a helyszíni szemle során a tanya erdővel szegélyezett részén megtalálták a nagy kupacban heverő, felgyújtott állattetemeket.