Pólós idő lesz vasárnap délután

Vágólapra másolva!
Száraz és napsütéses idő lesz vasárnap egész nap, a hőmérséklet akár 23 fokig is emelkedhet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. Hétfőn hidegfront érkezik, valamivel hidegebb lesz.
Vágólapra másolva!

Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé továbbra is száraz levegő érkezik, folytatódik a napos, száraz idő. A délnyugati szél többfelé erős, a Dunántúlon időnként viharos lesz. A hőmérséklet kora délután 18, 23, késő este 9, 14 fok között alakul - deül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

Szombaton megdőlt a budapesti és az országos napi melegrekord is. Az OMSZ adatai szerint március 17-én Budapesten 2005-ben volt a legmelegebb, akkor Pestszentlőrincen 21,9 Celsius-fokot mértek. Ez a rekord egy tizedfokkal dőlt meg. Szombaton ugyanis szintén Pestszentlőrincen 22 fokot mértek. Az országos napi melegrekordot szintén 2005-ben állították be. Ekkor Sopronban és Szentgotthárdon is 23,2 Celsius-fok volt. Mostantól az új országos napi melegrekord 24,5 fok, ezt Baján mérték - mondta a meteorológus. Hozzátette: az értékelések ugyanakkor hosszabb időt vesznek igénybe, így az új rekordok csak 1-2 nap elteltével válnak teljesen hivatalossá.

Hétfőn hidegfront éri el a Kárpát-medencét. Bár a front felettünk gyengül, de nyomában néhány fokkal hidegebb levegő áramlik fölénk. Hétfőn ezért többórás, de nem zavartalan napsütésre számíthatunk, átmenetileg több helyen megnövekszik a felhőzet, sőt északkeleten és délnyugaton tartósabban felhős tájak is előfordulhatnak, és arrafelé néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. A délnyugati szél északnyugatira, északira fordul, és többfelé megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4, 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 21 fok között alakul.

Kedden az ország délnyugati harmadán változóan, másutt gyengén felhős, napos idő várható csapadék nélkül. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 17 fok között alakul. A hét további részében napos, derült idő várható.

További információkat az [origo] Időjárás oldalán talál.