Vágólapra másolva!
Nem vizsgálja az ügyészég, hogy a Damu Roland sorozatszínészt első fokon hat év börtönre ítélő bírónő valóban rokoni kapcsolatban áll-e Damu volt barátnőjével - közölte Fazekas Géza szóvivő.
Vágólapra másolva!

Cáfolta a Központi Nyomozó Főügyészség, hogy vizsgálatot indítottak volna annak az állampolgári bejelentésnek a tartalma miatt, amely szerint családi vagy rokoni kapcsolat lehet a Damu Roland sorozatszínészt szeptemberben elítélő volt bírónő, Szabó Noémi és az ügy sértettje, a színész volt barátnője között.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Magyar Nemzet szerdai számában megjelentekre úgy reagált: mivel a bejelentés semmilyen konkrétumot nem tartalmazott, továbbá nem merült fel gyanúra okot adó adat, a dokumentumot tájékoztatási céllal megküldték a büntetőügyben másodfokon eljáró Fővárosi Főügyészségnek.

A Magyar Nemzet szerdán azt írta, hogy elfogadta, és vizsgálatot indított a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) az állítólagos rokoni kapcsolatra vonatkozó állampolgári bejelentés miatt. A lap információja szerint a KNYF eljárása azt jelenti, hogy a bejelentést tevő információinak alapja lehet, az ügyészség különben nem foglalkozna vele.

Damu Roland erőszakos közösülés, súlyos testi sértés kísérlete és személyi szabadság megsértése miatt indított perében a jövő héten hoz határozatot másodfokon a Fővárosi Törvényszék, ugyanis a múlt heti tárgyalást elnapolták. Damu ügyvédje az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését vagy Damu felmentését, P. Tímea ügyvédje pedig a döntés helybenhagyását kérte.

Damu Rolandot első fokon hat év börtönre és hat év közügyektől való eltiltásra ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság, mert bűnösnek találták súlyos testi sértésben, erőszakos közösülésben és személyi szabadság korlátozásában.