Nem fogták el saját embereiket a terrorelhárítók

TEK, Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója tart eligazítást a Batthyány téri metróállomáson tartott túszmentési gyakorlaton
Vágólapra másolva!
A Terrorelhárítási Központ vezetője szerint téves az a sajtóhír, miszerint emberei egymást tartóztatták le egy akció során. Hajdu János megerősítette, hogy a szóban forgó akcióban egy 62 éves férfi elfogására vezényelték ki a terrorelhárítókat, és ezzel egy időben voltak más terrorelhárítók is a helyszínen. Ők azonban Hajdu szerint "egy másik munkafolyamatot végeztek".
Vágólapra másolva!

Tagadta a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója azt a sajtóinformációt, amely szerint a terrorelhárítók saját kollégáikat fogták el egy akció során. Hajdu János főigazgató hétfőn újságíróknak azt mondta, hogy a TEK jogi lépéseket tesz az újságcikk miatt, mert "aki indokolatlanul besározza a TEK-et, az Magyarország biztonságát befolyásolja".

A Hvg.hu múlt pénteki cikkében állította, hogy egy Pest megyei rendőri akció során a Terrorelhárítási Központ munkatársai saját kollégáikat fogták el. A hírportál információi szerint az elitegység tagjai "másodállásban" egy vállalkozót védtek, és a vállalkozó elfogására érkező terrorelhárítók őket is elfogták.

Hajdu János megerősítette, hogy a 62 éves férfi elfogásának idején két másik terrorelhárító is volt a helyszínen, de azokat szerinte nem fogták el a társai. A két terrorelhárító a főigazgató szerint "egy másfajta munkafolyamatot hajtott végre", miközben társaik a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felkérésére segítettek a férfi elfogásában.

Hajdu nem részletezte, hogy milyen feladatot végzett az elfogás során a helyszínen tartózkodó két munkatárs, csupán annyit közölt: "el kell fogadni, hogy ez egy titkosszolgálat". Arról van szó tehát - magyarázta -, hogy "történt egy művelet, ahol az elfogás közben több, egyébként más munkafázist végrehajtó TEK-es kolléga dolgozott. Ez igaz, de egymást nem fogtuk el."

A főigazgató szerint az elfogott, 62 éves férfi életellenes bűncselekményért áll majd bíróság elé. Megjegyezte, hogy ha felmerülne a gyanúja terrorelhárítók által végzett illegális tevékenységnek, azonnal a Nemzeti Védelmi Szolgálathoz fordulnának.