Négyszázötvenezer forint az átlagbér a TEK-nél

Vágólapra másolva!
A legmagasabb havi bruttó bér 966 ezer, a legalacsonyabb 200 ezer forint a Terrorelhárítási Központ (TEK) állományában - közölte Pintér Sándor belügyminiszter egy képviselői kérdésre. A Sándor-palota protokolláris őrzését végző palotaőrökre pedig havi mintegy tízmillió forintot költenek.
Vágólapra másolva!

A kiemelt kockázatokra is tekintettel a legmagasabb havi bruttó bér 966 250, a legalacsonyabb 200 ezer, az átlagos bruttó bér így 450 900 forint a Terrorelhárítási Központ (TEK) állományában - derül ki a belügyminiszternek egy képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából. Pintér Sándorhoz a Demokratikus Koalícióban politizáló Vadai Ágnes független képviselő fordult Fussunk neki újra, avagy mi mennyi a TEK-nél? című kérdéssel.

A TEK-esek jövedelmét 200 ezer forint cafeteriajuttatás egészíti ki, a képviselő egyik korábbi megkeresése kapcsán ugyanis a tárcavezető tájékoztatott arról is, hogy az irányítása alatt álló költségvetési szerveknél dolgozók az idei évben ekkora összegű választható béren kívüli juttatásban részesülnek.

A jobbikos Ferenczi Gábor - szintén írásbeli kérdésben, de a honvédelmi minisztertől - arról érdeklődött, hogy mennyibe kerül összesen Schmitt Pál díszőrsége. Hende Csaba erre adott egymondatos válaszában azt közölte, a Honvéd Palotaőrség fenntartásának hozzávetőleges havi összköltsége 9 541 247 forint.

A palotaőrök január 7-én álltak szolgálatba, akkortól vette át 32-es Nemzeti Honvéd Díszegység 75 katonája a Belügyminisztériumhoz tartozó Köztársasági Őrezredtől a Sándor-palotában lévő Köztársasági Elnöki Hivatal protokolláris őrzését.