Meglőttek a rendőrök egy részeg fegyverest Etyeken

Vágólapra másolva!
Előbb bottal kergette a családját, majd amikor rendőrt hívtak rá, puskát ragadott, és a járőrökre szegezte egy ittas férfi Etyeken. Többször felszólították, hogy tegye le a fegyvert, de a figyelmeztető lövés is hatástalan volt. Végül az egyik rendőr karon lőtte.
Vágólapra másolva!

Meglőttek a rendőrök egy ittas férfit Etyeken. A férfi fegyverrel fenyegetőzött, amelyet a rendőrök többszöri felszólítására sem tett le, így egy figyelmeztető lövés leadása után meglőtték a férfi jobb felkarját.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szerint a férfi előzőleg bottal kergette el hozzátartozóit a házból, a bicskei járőrök kiérkezésekor pedig puskát ragadott, és azzal fenyegetőzött, hogy lelövi őket. Hiába szólították fel, hogy tegye le, puskáját még a figyelmeztető lövés eldördülése után is a rendőrökre szegezte. Ekkor lőtték meg, mire kiesett a kezéből a fegyver.

A férfit a rendőrök elsősegélyben részesítették, és mentőt hívtak hozzá. Arról, hogy milyen fokú sérülése van, egyelőre nem tudott információt adni a rendőrség. A rendőr fegyverhasználatának jogosságát parancsnoki vizsgálat tárja fel, amely már elindult, közölte a rendőrség.

Az eset körülményeit vizsgáló Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség szerint a férfit kórházba szállítása után rendőri őrizet alá vonták, később bűnügyi őrizetbe veszik.