Maradtak a büntetések a diósdi maffiaperben

Vágólapra másolva!
Nem változtatott a büntetési tételeken a diósdi maffiaperben eljáró Győri Ítélőtábla, így azok jogerőssé váltak. A Koszi-klán tagjai gyilkosság, zsarolás, fegyveres rablás, olajlopás miatt álltak a bíróság előtt. Egyiküket életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, hárman húsz év fegyházbüntetést kaptak.
Vágólapra másolva!

Nem változtatott másodfokon a büntetéseken a diósdi maffiaperben eljáró Győri Ítélőtábla. Az első fokon a legsúlyosabb büntetésre ítélt vádlottak nem kívántak részt venni a csütörtöki ítélethirdetésén - jelentette be még a döntés ismertetése előtt Kovács Tamás bíró.

A Pest Megyei Bíróság 2010. június 1-jén első fokon egy vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt a különösen nagy értékre, bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt indult perben. Hárman 20 év fegyházbüntetést kaptak, több vádlottra 1 év és 18 év közötti szabadságvesztést róttak ki. A bűnszervezet irányításával vádolt testvérpárt, Szabó Istvánt és Miklóst - "Koszi Pistát" és "Koszi Mikit" - egyaránt 18 és fél év fegyházra ítélték.

Az első fokú döntés a vádlottak számlájára írt a 2000-es évek elején elkövetett, a Mol százhalombattai finomítóját 100 milliós nagyságrendben megkárosító olajlopásokat. Megállapította azt is, hogy a bűnszervezet több tagja miként jutott el a védelmi pénzek szedésétől a nagy tételű olajlopásig, a diósdi kettős gyilkosságig, valamint a pénzszállító autók és bankfiókok elleni támadásokig.