Hét év börtön egy család három tagját halálra gázoló férfinek

Vágólapra másolva!
Ittasan vezetett egy rossz műszaki állapotú autót egy férfin Nemesbikken. Egy 13 éves, kerekesszékes kislányt, annak anyját és nagyanyját ütötte el, mindhárman életüket vesztették.
Vágólapra másolva!

Hét év börtönbüntetésre ítélte a bíróság első fokon azt a férfit, aki 2010 novemberében halálra gázolta egy család három tagját a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nemesbikken - közölte Szabó József, a Miskolci Törvényszék szóvivője.

A hejőbábai férfi ittasan vezette a rossz műszaki állapotú autót, s Nemesbikken, Hejőbába felé tartva a járművel elsodort három embert: egy asszonyt, aki az út szélén a kerékpárját tolta, a nő lányát, valamint annak 13 éves, kerekesszékhez kötött kislányát. Az asszony és lánya a helyszínen meghalt, a gyerek a kórházban vesztette életét.

Szabó József elmondta: a tiszaújvárosi bíróság az elsőrendű vádlottat, a sofőrt szerdán hét év börtönre ítélte, emellett hét évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és kilenc évre a közúti járművezetéstől. A másodrendű vádlott - aki az autóban a sofőr mellett ült, átengedte ittas társának a vezetést, és kezdetben magára vállalta a baleset okozását - két év börtönbüntetést kapott, továbbá két évre eltiltották a közügyektől és három évre a közúti járművezetéstől. A harmadrendű vádlottat, az autó tulajdonosát - aki a rossz állapotú gépkocsiját maga javítgatta - bűnpártolás miatt 300 ezer forint pénzbírsággal sújtotta a bíróság.

Az ítélet nem jogerős, az ügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik.