Gázrobbanás egy berkeszi családi házban

Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, három további pedig súlyosan megsérült, amikor gázrobbanás történt egy berkeszi családi házban. A kétszintes épület összes ablaka kitört, a ház a robbanás után lakhatatlanná vált.
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt, további három súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy családi házban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Berkeszen - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője vasárnap.
Takács Judit elmondta, hogy a száz négyzetméteres házban négyen tartózkodtak a robbanáskor, a tűzoltók öt tűzoltóautóval vonultak a helyszínre.

A kétszintes családi ház összes ablaka kitört, tetőszerkezete súlyosan megrongálódott a robbanásban, az ingatlan gyakorlatilag lakhatatlanná vált - tapasztalta a helyszínen az MTI munkatársa. Az utcabeliek elmondása szerint előbb egy kisebb, majd egy nagyobb erejű detonáció rázta meg a házat; a szomszédoknak még a tűzoltók kiérkezése előtt sikerült kimenteniük a házban lévő embereket.

Forrás: MTI/Balázs Attila



Pápai György, az Országos Mentőszolgálat regionális orvos-igazgatója az MTI érdeklődésére korábban elmondta: a gázrobbanásban egy nő meghalt, két férfi és egy másik nő pedig súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A legsúlyosabb állapotban lévő, égési sérüléseket szenvedett két embert helikopterrel a budapesti égési központba, harmadik társukat rohammentővel a debreceni klinikára szállították. A gázrobbanás okát tűzvizsgáló bevonásával vizsgálják.