Garázdaság miatt ítéltek el három pátkai polgárőrt

Vágólapra másolva!
Azzal vádolták őket, hogy négy éve Molotov-koktélokat dobtak a Fejér megyei település három, romák lakta házára. Egyiküket egy év tíz hónapi, kettőjüket pedig egy év nyolc hónapi börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen a bíróság.
Vágólapra másolva!

Csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, bűnsegédként elkövetett garázdaság bűntettében találta bűnösnek a Székesfehérvári Törvényszék azt a három pátkai polgárőrt, akit a per kezdetén különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés kísérletével vádoltak, negyedik társukat bizonyítottság hiányában felmentették a vád alól. A szerdán kihirdetett ítélet nem jogerős.

M. László elsőrendű vádlottat egy év tíz hónapi, testvérét, M. Károlyt, valamint unokatestvérüket, N. Balázst egyaránt egy év nyolc hónapi börtönbüntetésre ítélte a bíróság, és mindhármukat két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Negyedik társukat, R. Gábort felmentették a különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés kísérletének vádja alól.

A Fejér megyei település három, romák lakta házára 2008 június elején dobtak Molotov-koktélokat. A támadásban senki nem sérült meg, de egy szobában, ahol gyerekek aludtak, tűz ütött ki. A faluban aláírásokat is gyűjtöttek, hogy a támadáshoz nincs közük a polgárőröknek.