Vágólapra másolva!
Az autóbuszok menetrendjei változnak, az autósoknak pedig forgalomkorlátozásra és sávlezárásokra kell számítaniuk a Lánchid pesti és budai oldalán szombat délután négy óra és éjfel között a rendezvény miatt.
Vágólapra másolva!

Március 31-én, szombaton délután 4 óra és éjfél között lezárják a Lánchidat a Föld órája rendezvény miatt. Az erre közlekedő autóbuszjáratok forgalmában éppúgy változásokra kell számítani, mint az autóforgalomban - írja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye. Sávlezárások lesznek a Széchenyi István téren, de a hidat nem érintő irányok forgalma zavartalan lesz, és a Clark Ádám téri körforgalomban sem léptetnek életbe forgalomkorlátozást.

A 16-os és a 105-ös autóbuszok délután 3 órától üzemzárásig a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon közlekednek. Pest felé a Széchenyi István tér, Buda felé a Hild tér és Széchenyi István tér megállókat pedig kihagyják. A 16-os buszok végállomása a korlátozás idején az Erzsébet térről átkerül a Kiskörútra, a villamos-végállomás mellé, a 109-es autóbuszok Kőbánya irányú megállójába.

A 16-os és a 105-ös buszok a terelt útvonalon Buda felé a Ferenciek terén, az Erzsébet híd, budai hídfő és az Ybl Miklós téren állnak meg. Pest felé pedig a Szarvas téren, a Döbrentei téren, az Erzsébet híd pesti hídfőnél és az Eötvös téren.

Forrás: BKK
A nagyobb méretért kattintson a képre!