Feloszlatta magát a visegrádi képviselő-testület

Vágólapra másolva!
Egy óvodabővítés miatt elmérgesedett konfliktus után feloszlatta magát Visegrád képviselő-testülete. A képviselők egyhangúlag döntöttek erről, csak a polgármester tartózkodott. Választások előre láthatóan májusban lesznek.
Vágólapra másolva!

Feloszlatta magát Visegrád képviselő-testülete még szerdán, miután többségi szavazással elfogadta az egyik képviselő erről szóló indítványát - erősítette meg az MTI értesülését pénteken Zeller Tibor független képviselő, az önfeloszlatás kezdeményezője.

A Pest megyei város független képviselőkből álló testülete öt igen szavazattal egy tartózkodás mellett fogadta el a javaslatot, illetve egy képviselő nem jelent meg. Abonyi Géza független polgármester a város honlapján azt írta: 90 napon belül, várhatóan májusban lesznek időközi választások.

Zeller az MTI-nek azt mondta: azért javasolta a hétfős testület feloszlatását, mert olyan mértékű egyet nem értés jellemezte a munkájukat, amely már Visegrád fejlődését akadályozta. Abonyi Géza a városi honlapon azt írta: "Abban bízom, hogy hosszú távon a város fejlődésének javára fog válni ez a nem mindennapi esemény, és tanulságul szolgál majd a következő testület tagjainak, hogy mire vezethet az egyet nem értés, a széthúzás."

A polgármester és a képviselők közti konfliktust a helyi óvoda bővítése élezte, amelyre korábban pályázati forrást nyert az önkormányzat. Bártfai István független képviselő a város internetes fórumán azt írta: a képviselők soha nem kapták meg a kért tájékoztatást, csak "csepegtetett" információk álltak a rendelkezésükre. A testület az önfeloszlatás előtt megszavazta az óvoda bővítését.