Ellopta a nyugdíjakat és rendőrt hívott egy kézbesítő

Vágólapra másolva!
Feljelentést tett egy kézbesítő a rendőrségen, mert azt állította, hogy elkábították és elvitték tőle a falu nyugdíjasainak pénzét, de kiderült: ő maga sikkasztott, a támadást csak kitalálta.
Vágólapra másolva!

Azt állította egy 53 éves, Győrújfalun kézbesítőként dolgozó asszony, hogy március 21-én délben, a nyugdíjak kézbesítésének napján ismeretlen támadó gázspray-vel lefújta és a táskájából több mint százezer forintot vitt el.

A helyszíni szemle és a rendőrség által begyűjtött adatok azonban ellentmondásokra utaltak. A helyszínelő rendőröknek feltűnt például, hogy a lakásban a könnygáz hatását nem lehetett észlelni, ráadásul senki sem látott az asszony személyleírásának megfelelő, a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható személyt. A nyomozók bizonyítási kísérletként könnygázspray-t fújtak a nő házába, amelynek eredményeként azt tapasztalták, hogy a lakásba órákon keresztül nem lehetett bemenni.

A nő végül beismerte: anyagi nehézségei sarkallták arra, hogy a pénzt elsikkassza, s ennek "fedő sztorijaként" találta ki "kirablásának" történetet. A Győri Rendőrkapitányság sikkasztás megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.