Csak a hatkerekű terepjáró tudott eljutni a sérülthöz

Vágólapra másolva!
Egy speciális terepjáróval hoztak le egy sérült kirándulót a Tahitótfalu közelében lévő hegygerincről.  A 70 éves nőnek eltört a bokája, se a mentő, se a helikopter nem tudott  a közelébe menni.
Vágólapra másolva!

Egy hatkerekű, speciális terepjáróval hoztak le egy sérült kirándulót a Tahitótfalu közelében lévő hegygerincről a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai és a mentők, majd helikopterrel kórházba vitték - közölte a kutató-mentők vezetője szombaton az MTI-vel.

Balázs László elmondta, hogy egy testi fogyatékosokból álló kirándulócsoport 70 éves hölgytagjának az erdei séta közben eltört a bokája, de a kiérkező mentőautó, illetve a mentőhelikopter sem tudott a sérült közelébe menni, ezért riasztották a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatot.

Tájékoztatása szerint egy hatkerék-meghajtású speciális járművel, néhány mentőssel együtt tették meg a több mint két kilométeres meredek utat a hegygerincig, és ott ellátták a sérültet. A terepjáróval lehozták a nőt, és átadták a tahitótfalui réten várakozó mentőhelikopternek. A sérültet az Országos Baleseti Intézetbe szállították.