Volt ÁPV-s vezetők is gyanúsítottak a postaszékházügyben

Vágólapra másolva!
Az ÁPV két volt vezető tisztségviselőjét különösen jelentős hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsították meg a postaszékház eladása és az új irodaház bérleti szerződése miatt indult büntetőeljárásban - írja a Magyar Nemzet. Ezzel már ötre nőtt a gyanúsítottak száma.
Vágólapra másolva!

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. (ÁPV) két volt vezető tisztségviselőjét gyanúsította meg különösen jelentős hátrányt okozó hűtlen kezeléssel a rendőrség a postaszékház bérlésével kapcsolatos nyomozásban - közölte a Magyar Nemzet megkeresésére Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője.

A lap szerdai számában a szóvivőre hivatkozva azt írja, hogy a két gyanúsított, V. Zsuzsanna és K. Zoltán szabadlábon védekezhet.

A Magyar Nemzet cikke szerint már öt személyt gyanúsítanak a postaszékház eladása és az új irodaház bérleti szerződése miatt indult büntetőeljárásban. A Magyar Posta volt vezérigazgatója, egy korábbi vezérigazgató-helyettes és a volt beruházási igazgató tagadja a terhére rótt bűncselekményt, mindhárman panaszt tettek a gyanúsítás ellen.

A postaszékház ügyében tavaly februárban Balsai István tett feljelentést az ügyészségen - emlékeztet a lap. Az akkori fideszes képviselő szerint a Postapalota eladásánál hátrányos vagyonkezelés történt, és ezt csak szándékosan lehetett elkövetni. Bár a Krisztina körúti épület igen értékesnek számít fővárosi viszonylatban, mégis mindössze kétszázezer forintos négyzetméteráron kelt el. Az új székház bérleti díja viszont a piaci árakhoz képest kiugróan magasnak számít, és az Állami Számvevőszék szerint is az összeg fele, 6,6 milliárd forint megtakarítható lett volna.