Tovább tárgyal az Erste Bankkal a hódmezővásárhelyi önkormányzat

Vágólapra másolva!
A képviselők arra hatalmazták fel Lázár János polgármestert, tegyen meg mindent azért, hogy a svájci frank-forint árfolyam miatti veszteségek viseléséből az Erste Bank Hungary Zrt. is vállaljon részt.
Vágólapra másolva!

Folytatja az egyeztetéseket a hódmezővásárhelyi önkormányzat az Erste Bankkal - döntött csütörtökön a közgyűlés. A képviselők felhatalmazták Lázár János polgármestert, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a svájci frank-forint árfolyam miatti veszteségek viseléséből az Erste Bank Hungary Zrt. is vállaljon részt.

Arra is felhatalmazták a polgármestert, hogy szükség esetén forduljon az igazságszolgáltatáshoz, valamint kérje az Országgyűlés, illetve a kormány segítségét. Bírósági út esetén Lázár Jánosnak be kell mutatnia a keresetlevelet a testületnek jóváhagyásra.

Az önkormányzat decemberben kérte a 2006-ban kibocsátott, 69,4 millió svájci frank névértékű kötvénye kapcsán keletkező árfolyamveszteség megosztását az értékpapírokat lejegyző Erste Banktól, de az - ahogy Lázár János fogalmazott - ultimátumban elutasította ezt.

A közgyűlés előtt az [origo]-nak adott interjújában Lázár János azt mondta, hogy négy javaslata lesz a képviselőknek. Az interjút itt olvashatja.