Országszerte telítettek az éjjeli menedékhelyek

Vágólapra másolva!
A fővárosban 98 százalékos, kilenc megyében pedig száz százalék feletti a hajléktalanoknak fenntartott helyek kihasználtsága, de az ideiglenesen kialakított krízis férőhelyeket is sokan veszik igénybe. A Menhely Alapítvány szerint még így is képesek elhelyezni az embereket.
Vágólapra másolva!

Országosan száz százalék feletti a hajléktalan emberek számára fenntartott éjjeli menedékhelyek kihasználtsága - közölte a Menhely Alapítvány kedden. Hétfő éjszaka a menedékhelyek kihasználtsága a fővárosban 98, országosan pedig több mint 102 százalékos volt - közölte Matlári Ferenc, az alapítvány munkatársa.

Mint tájékoztatójában írta, a folyamatosan magas kihasználtsági adatok azt jelzik, hogy az intézményekbe a különösen hideg időszak alatt betért, illetve az oda beszállított emberek nagy része folyamatosan igénybe veszi a szálláshelyeket. Emellett az ideiglenesen kialakított krízis férőhelyeket is igénybe veszik a rászorulók.

A magas telítettség ellenére a budapesti ellátórendszer továbbra is képes elhelyezni a rászorulókat - közölte. Tájékoztatása szerint az éjjeli menedékhelye kihasználtsága jelentősen meghaladta a száz százalékot Fejér, Vas, Zala, Somogy, Tolna, Heves, Nógrád, Hajdú-Bihar és Békés megyében.