Egy egész napra lezárják Orbán beszédének helyszínét

Vágólapra másolva!
Hétfő estétől tilos megállni Budán a Millenáris környékén, kedd délután pedig az Akácfa környékét lesz nehéz megközelíteni autóval vagy trolival.
Vágólapra másolva!

Már hétfő este megállási tilalmat rendeltek el Budapesten a Millenáris park környékén, ahol kedd délután Orbán Viktor tartja immár hagyományos évértékelő beszédét. A miniszterelnök a Polgári Magyarországért Alapítvány felkérésére idén már tizennegyedik alkalommal értékeli az ország helyzetét, az első ilyen beszédét 1999-ben mondta el.

A Fővinform munkatársa az [origo]-nak elmondta, Budán, a Millenáris környékén már hétfő este megállási tilalmat rendeltek el. A korlátozás kedd estig tart a Kis Rókus utca, Marcibányi tér, illetve a Fény és Lövőház utca környékén.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója február elsején ennek a területnek a lezárását rendelte el. Mint indokolta, a Millenáris park területén, épületeiben védett személyek részvételével megtartott nagy létszámú, nagy gépjárműmozgással járó programot szerveznek. Az intézkedés kedd éjféltkor lép életbe, és legfeljebb 24 órát tart.

Ugyancsak kedden a BKV Akácfa utcai székháza előtt tüntetnek a cég szakszervezetei. Az érdekképviseletek úgy látják: a vállalat vezetése semmibe veszi a dolgozókat, a kollektív szerződés felmondását követően nem folytat érdemi tárgyalásokat, és nem veszi komolyan a bértárgyalásokat sem.

Az [origo] kérdésére a Fővinform munkatársa elmondta: e tüntetés miatt kedden fél négytől fél ötig szintén megállási tilalom lesz a VII. kerületben, az Akácfa, Wesselényi, Dohány utca környékén. Ráadásul ebben az időszakban a 74. trolibusz is rövidebb útvonalon közlekedik.